Голова ради НБУ сумнівається в можливості зниження інфляції в поточному році — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Голова ради НБУ сумнівається в можливості зниження інфляції в поточному році

Казна та Політика
336
Голова ради Національного банку України (НБУ) Богдан Данилишин сумнівається в можливості зниження споживчої інфляції до 6% ± 2 п. п. в поточному році, як це визначено “Основними засадами грошово-кредитної політики на 2018 рік та середньострокову перспективу”.
“Загальна ситуація з динамікою споживчих цін в Україні протягом шести місяців 2018 має помітні тенденції до поліпшення. Істотне уповільнення темпів інфляції у другому кварталі поточного року у тому числі є результатом послідовної стриманої монетарної політики Нацбанку. Однак з урахуванням можливого сезонного підвищення споживчої інфляції в жовтні-грудні, немає впевненості в тому, що буде досягнута пріоритетна мета НБУ щодо зниження споживчої інфляції до 6% ± 2 п. п. в поточному році, як це визначено “Основними засадами грошово-кредитної політики на 2018 рік та середньострокову перспективу”, – написав Б. Данилишин на своїй сторінці в соцмережі Facebook.
Як зазначив Б. Данилишин, серед основних факторів немонетарного характеру, які можуть негативно вплинути на інфляцію в липні – можливе подальше зростання вартості пального через високі світові ціни на нафту, зростання цін на транспортні послуги – зокрема, в Києві з 14 липня вартість проїзду в метро збільшується з 5 до 8 грн., проїзд в автобусах, трамваях і тролейбусах – з 4 до 8 грн.
Серед основних факторів немонетарного характеру, які можуть позитивно вплинути на інфляцію в липні, він назвав тенденцію уповільнення цін виробників протягом квітня-травня, істотне сезонне підвищення пропозиції плодоовочевої продукції і ймовірне зміцнення курсу гривні.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас