Як будуть розраховувати тариф на невідкладну медичну допомогу - концепція — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Як будуть розраховувати тариф на невідкладну медичну допомогу - концепція

Казна та Політика
828
Тарифи на оплату невідкладної медичної допомоги та лікарських засобів при невідкладних медичних станах мають поєднувати ставки за пролікований випадок і глобальні ставки, що передбачають сплату постачальникам медичних послуг фіксованої суми за певний період.
Такий принцип закладений в Концепцію реформи системи екстреної медичної допомоги, розміщеної на сайті Міністерства охорони здоров’я.
Концепція також передбачає, що в разі застосування тарифів, встановлених як ставка за пролікований випадок, повинні застосовуватися додаткові механізми для нівелювання мотиву до збільшення кількості госпіталізацій.
Крім того, передбачається можливість автономної роботи і наявність резервних потужностей при виникненні надзвичайних ситуацій, а також максимально ефективне використання в цьому випадку наявних ресурсів, у тому числі інших установ, закладів, добровольців і власні резерви, для реагування на виклик.
Концепція також передбачає, що професія диспетчера оперативно-диспетчерської служби Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф буде введена в класифікатор професій України, а також удосконалення механізму спільного реагування на виклики служб екстреної медичної допомоги, пожежно-рятувальної служби та поліції, введення єдиної національної інтегрованої лінії для будь-яких екстрених ситуацій.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас