ТОВ "Карпатигаз" у повному обсязі погасило заборгованість перед АТ "Сбербанк" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ТОВ "Карпатигаз" у повному обсязі погасило заборгованість перед АТ "Сбербанк"

Особисті фінанси
49
09 липня 2018 року, Київ – ТОВ «Карпатигаз» у повному обсязі погасило заборгованість перед АТ «Сбербанк», що виникла у «Карпатигаз» як оператора за договором про спільну діяльність №3 від 10.06.2002 р. Внаслідок добровільного погашення заборгованості із боку позичальника банк відмовився від судових процедур зі стягнення заборгованості.
Співпраця АТ «Сбербанк» та ТОВ «Карпатигаз» розпочалася у серпні 2012 року після укладення договору про відкриття кредитної лінії та договору на встановлення ліміту для проведення операцій з відкриття та сплати документарних акредитивів.
Загальна сума фінансових зобов’язань перед АТ «Сбербанк» у різні періоди становила близько 50 млн. доларів США. Залучені кредитні кошти були спрямовані, зокрема, на придбання у всесвітньо відомого виробника Solar Turbines International Company (США) надсучасних компресорів для будівництва дотискуючих компресорних станцій.
Важливо, що одним із результатів взаємовигідної співпраці стало будівництво найбільшої та найпотужнішої дотискуючої компресної станції в України – Хрестищенської ДКС, яка є стратегічно важливим об’єктом для газовидобувної галузі України.
АТ «Сбербанк» задоволений співпрацею із ТОВ «Карпатигаз» як надійним та відповідальним позичальником, який не припиняв конструктивного діалогу з Банком та не вдавався до будь-яких спроб уникнути виконання зобов’язань. АТ «Сбербанк» підкреслює, що такий конструктивний підхід клієнта банку має стати взірцем та прикладом взаємовигідної комунікації та співпраці банківських установ та позичальників. Повернуті позичальниками кошти, відповідно до чинних в Україні нормативних актів, АТ «Сбербанк» направляє на роботу у вітчизняній економіці.
ТОВ «Карпатигаз» – юридична особа, яка зареєстрована відповідно до чинного законодавства України у 1998 році. Здійснює свою діяльність у сфері видобутку, постачання, транспортування, зберігання нафти, газу та газового конденсату, в сфері геологорозвідувальних робіт та будівництва об’єктів наземної інфраструктури нафтогазового комплексу та ін. З 2010 року власником ТОВ «Карпатигаз» стає компанія Місен Ентерпрайзіс АБ (Misen Enterprises AB), зареєстрована в Стокгольмі, Швеція. Материнською компанією Місен Ентерпрайзіс АБ є публічна компанія Misen ENERGY AB, яка була заснована у 2004 році. Акції компанії з 2007 р. котуються на Стокгольмській біржі NASDAQ OMX.
За матеріалами:
Сбербанк
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас