Нафта дорожчає після падіння за підсумками минулого тижня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафта дорожчає після падіння за підсумками минулого тижня

Енергетика
245
Ціни на нафту підвищуються в понеділок, незважаючи на сигнали збільшення бурової активності в США.
Підтримку ринку надали заяви голови саудівської державної нафтокомпанії Saudi Aramco Аміна Насера про те, що нафтовий ринок може зіткнутися з нестачею сировини, оскільки великі представники сектору фокусуються на короткостроковому видобутку.
Ціна вересневих ф’ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures до 8:15 МСК зросла на $0,33 (0,43%) – до $77,44 за барель. У п’ятницю контракти подешевшали на $0,28 (0,36%) – до $77,11 за барель.
Вартість ф’ючерсу на нафту BRENT на серпень на електронних торгах Нью-йоркської товарної біржі (NYMEX) збільшилася до цього часу на $0,27 (0,37%) – до $74,07 за барель. За підсумками попередньої сесії контракти зросли в ціні на $0,86 (1,18%) – до $73,8 за барель.
За минулий тиждень Brent подешевшала на 2,7%, WTI – на 0,5%, свідчать дані FactSet. Падіння цін було зафіксовано вперше за три тижні.
Збільшення інвестицій в “короткостроковий цикл” буде недостатнім, щоб задовольнити зростаючий попит на нафту в майбутньому, заявив А. Насер в інтерв’ю газеті Financial Times.
Дані американської нафтосервісної компанії Baker Hughes, оприлюднені в минулу п’ятницю, вказали на зростання кількості діючих нафтових бурових установок в США за підсумками минулого тижня на 5 одиниць – до 863 установок.
“Ми бачимо, як “бичачі”, так і “ведмежі” фактори для нафтового ринку, і за відсутності чітких сигналів, що задають напрямок цін, інвестори займають вичікувальну позицію”, – цитує агентство Bloomberg аналітика Japan Oil, Gas & Metals National Corp. у Токіо Такаюкі Ногамі.
“Зростання кількості діючих бурових у США чинить тиск на ціни, в той час як побоювання, пов’язані з дуже низьким обсягом вільних виробничих потужностей в глобальному нафтовому секторі, підтримують ринок”, – відзначає експерт.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас