Міністр Великої Британії з Brexit подав у відставку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міністр Великої Британії з Brexit подав у відставку

Світ
384
Прем’єр-міністр Великої Британії Тереза Мей в понеділок прийняла відставку міністра у справах Brexit Девіда Девіса і подякувала йому за виконану роботу, повідомили ЗМІ з британської столиці.
“Мені хотілося гаряче подякувати Вам за все, що Ви зробили в останні два роки на посаді міністра з оформлення нашого виходу з ЄС”, – цитують ЗМІ лист прем’єра міністра.
Раніше Д. Девіс подав у відставку у зв’язку з незгодою з планом економічних відносин Великої Британії і країн Євросоюзу після офіційного виходу країни з ЄС.
“Основний напрям політики ставить нас в кращому випадку в слабке становище на переговорах (з ЄС щодо Brexit – Ред.), можливо, навіть в неприйнятне”, – написав міністр у проханні про відставку, подданному Т. Мей.
План британського уряду передбачає збереження тісних економічних зв’язків та створення зони вільної торгівлі Британії з європейськими державами після її виходу з ЄС. Це суперечить позиції прихильників жорсткого Brexit, які наполягають на введенні мит відповідно до тарифів СОТ.
За повідомленнями британських ЗМІ, у відставку подав також заступник Д. Девіса Стів Бейкер.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас