Єврокомісія виділяє 90,5 млн євро на розв'язання міграційних проблем в Африці — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Єврокомісія виділяє 90,5 млн євро на розв'язання міграційних проблем в Африці

Світ
65
Європейська комісія схвалила три нові програми щодо міграції для Північної Африки на 90,5 млн євро, повідомила в Брюсселі прес-служба ЄК.
“Прийняті сьогодні нові програми посилять дії, які ми робимо з управління міграційними потоками гуманним і надійним способом під час рятування і захисту життів біженців і мігрантів і надання їм допомоги і по боротьбі проти контрабандистів та перевізників”, – заявила глава дипломатії ЄС Федеріка Могеріні.
“Наш інтегрований підхід поєднує дії в морі і спільні з країнами-партнерами дії вздовж міграційних маршрутів, включаючи Лівію і регіон Сахеля. Ця робота вже принесла свої плоди і принесе ще більше, якщо держави-члени будуть виконувати зобов’язання, які вони взяли при створенні цільового фонду в Валлетті (на саміті ЄС-Африка – ред.) в 2015 році”, – зазначила високий представник ЄС із закордонних справ.
У комюніке Єврокомісії уточнюється, що 90,5 млн євро виділяються додатково в рамках цільового фонду для Африки на “поліпшення управління кордонами і захист мігрантів у Північній Африці”.
У документі пояснюється, що це рішення є наслідком з висновків Європейської ради 28-29 червня, на якій лідери країн ЄС зобов’язалися інтенсифікувати допомогу на міграційному напрямку центрального Середземномор’я. Нові програми цільового фонду для Африки збільшать допомогу ЄС найуразливішим біженцям і мігрантам і поліпшать можливості держав-партнерів Євросоюзу в управлінні кордонами.
Згідно з матеріалами ЄК, на управління кордонами в регіоні Магрибу передбачається виділити 55 млн євро.
На захист біженців і мігрантів, блокованих в Лівії в пунктах висадки з суден, в центрах утримання, у віддалених пустельних районах і в міському середовищі, передбачено 29 млн євро.
Ще 6,5 млн євро ЄС виділить для поліпшення допомоги вразливим категоріям мігрантів на підтримку національної стратегії Марокко з міграції, затвердженої в 2014 році.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас