Мільярдер Данготе побудує в Нігерії один з найбільших НПЗ в світі вартістю $10 млрд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мільярдер Данготе побудує в Нігерії один з найбільших НПЗ в світі вартістю $10 млрд

Особисті фінанси
660
Найбагатша людина Африки, мільярдер Аліко Данготе, планує до 2020 року побудувати в Нігерії один з найбільших НПЗ в світі, вартість проекту оцінюється в $10 млрд, повідомляє агентство Bloomberg.
НПЗ буде розташований поруч з бізнес-столицею Нігерії – містом Лагосом.
До середини 2020 року, коли підприємство вийде на повну потужність, воно буде переробляти 650 тис. барелів нафти на добу, заявив виконавчий директор Dangote Industries Ltd. Едвін Девакумар.
“Людям все ще складно повірити, що ми можемо все зробити в задані терміни і в рамках бюджету, – сказав він в інтерв’ю Bloomberg. – Але я вірю, що ми зможемо. Проектів такого масштабу дотепер було небагато. Він величезний”.
Передбачуваний обсяг виробництва бензину – близько 50 млн літрів на добу, дизельного пального – 15 млн літрів на добу. Співвідношення між нафтопродуктами може змінюватися в залежності від поточного попиту, відзначив Е.Девакумар.
Нігерія зараз споживає близько 35 млн літрів бензину на добу, тому спочатку надлишки будуть експортуватися.
Forbes оцінює статки 61-річного А.Данготе в $12,2 млрд. Мільярдер заробив ці гроші на виробництві цементу – його компанія найбільша в цьому сегменті в Африці, а також торгівлі цукром, борошном та іншими сільськогосподарськими товарами.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас