Фонд держмайна повідомив про можливий зрив малої приватизації — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фонд держмайна повідомив про можливий зрив малої приватизації

Казна та Політика
124
Очільник Фонду держмайна Віталій Трубаров повідомив, що понад 60% об’єктів так званої малої приватизації не можуть виставити на продаж через відсутність документу, який мало розробити Міністерство економіки.
Про це Трубаров написав у Facebook.
Читайте також: Цього року приватизація дала в держбюджет 50 мільйонів – Мінфін
«Відсутність порядку визначення додаткових умов продажу — це надважливе питання, адже понад 60 відсотків підприємств буде виставлятися на продаж саме з умовами. А на сьогодні цей нормативний документ відсутній», — заявив Трубаров.
За словами очільника Фонду держмайна, через відсутність документу, який Мінекономіки мало розробити та подати на розгляду Кабміну до 10 травня, там не можуть виставити на продаж більше половини малих державних підприємств.
«Друге невирішене питання — це продаж через електронну торгову систему пакетів акцій, що належать державі у статутних капіталах господарських товариств», — додає Трубаров.
Він зазначає, що система «Prozorro.Продажі» досі не надала документів, які б підтвердили її право продавати пакети акцій, що належать державі. Також, на думку Трубарова, у «Prozorro.Продажі» не передбачено можливості внесення інформації, яку необхідно подавати щодо пакетів акцій. Загалом, ця проблема стосується приватизації 63 об’єктів, вартість яких оцінюється на рівні 1,12 мільярдів гривень.
Трубаров зазначив, що звернувся до Кабміну та Мінекономіки з метою якнайшвидшого вирішення проблем, що ставлять під загрозу малу приватизацію в Україні.
За матеріалами:
hromadske
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас