ЄБРР надав кредит €13 млн Маріуполю для закупівлі 72 тролейбусів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄБРР надав кредит €13 млн Маріуполю для закупівлі 72 тролейбусів

Казна та Політика
194
Європейський банк реконструкції та розвитку підтримує модернізацію громадського транспорту в Україні, надаючи кредит у сумі до 13 млн євро на закупівлю до 72 тролейбусів з низькою підлогою для Маріуполя (Донецька область).
Про це йдеться в повідомленні банку.
Ці кошти, які будуть надані комунальному підприємству “Маріупольське трамвайно-тролейбусне управління” (МТТУ), також будуть використані для закупівлі запасних частин і обладнання для технічного обслуговування і ремонту, модернізації існуючого тролейбусного депо та реконструкції контактної мережі.
Кредит буде повністю забезпечений гарантією міста і доповниться кредитом Фонду чистих технологій на суму до 2 млн євро, а також грантом 3 млн євро від Фонду Східноєвропейського партнерства з енергоефективності та довкілля (E5P), найбільшим вкладником якого є Європейський Союз.
Нові тролейбуси будуть експлуатуватися на існуючих маршрутах, забезпечать сполучення в даний час ізольованого району вздовж набережної (Морський бульвар) з існуючою тролейбусною мережею, а також більш комфортне користування для пасажирів з дитячими колясками і обмеженою мобільністю, включаючи літніх людей і людей з обмеженими фізичними можливостями.
Оновлений в результаті цієї інвестиції банку тролейбусний парк міста буде споживати приблизно на 40% менше електроенергії, що буде сприяти скороченню викидів в атмосферу забруднюючих речовин, у тому числі твердих частинок, включаючи сажу, СО2 та оксиди азоту.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас