Поляки спростили процедуру працевлаштування іноземних громадян — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Поляки спростили процедуру працевлаштування іноземних громадян

Світ
1648
28 червня польське Міністерство з питань сім’ї, праці і соціальної політики офіційно опублікувало документ, який звільняє 289 професій від необхідності проводити дослідження ринку праці при працевлаштуванні іноземних громадян. Нові правила набрали чинності 1 липня.
Очікується, що новий порядок дозволить польським компаніям прискорити процедуру прийому трудових мігрантів на 2-3 тижні. Адже тепер за вказаними в списку спеціальностями не потрібно буде доводити, що на вакансії не претендують польські громадяни. Це означає також, що на той самий термін має скоротитися і час очікування для самих заробітчан. Втім, як саме буде працювати порядок і наскільки ефективна виявиться норма – поки неясно.
«Поляки досі не можуть оговтатися після тих змін, які набрали чинності в січні 2018 року. Тому поки складно сказати, наскільки дієвою виявиться спрощена процедура працевлаштування», – розповів президент Всеукраїнської асоціації компаній з міжнародного працевлаштування Василь Воскобойник.
Однак він визнає, що ініціативи справді корисні. І якщо вони будуть працювати так, як того очікує польський уряд, терміни процедури прийому на роботу іноземних громадян скоротяться.
У повідомленні, розміщеному на офіційному сайті міністерства, чиновники зізнаються, що рішення має на меті скоротити дефіцит робочої сили в країні, яка останнім часом набула загрозливих масштабів. І навіть колосальна кількість українців, які працюють у Польщі (до кінця року, за прогнозами, їх кількість сягне 3 млн), схоже не рятує ситуацію.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас