ОАЕ мають намір запустити перший блок ядерної електростанції на рубежі 2019-2020 років — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ОАЕ мають намір запустити перший блок ядерної електростанції на рубежі 2019-2020 років

Енергетика
580
Об’єднані Арабські Емірати оголосили, що перший з чотирьох ядерних енергоблоків, що будуються в країні, буде запущений в експлуатацію в кінці 2019 – на початку 2020 року, повідомила арабська служба Sky News з посиланням на заяву Emirates Nuclear Energy Corporation (ENEC), поширену державним інформаційним агентством.
За даними ENEC, весь проект будівництва першої атомної електростанції Barakah на заході країни реалізований вже на 89%, при цьому спорудження другого енергоблоку виконано на 93%, третього – на 83%, четвертого – на 72%.
Атомна електростанція після повного введення в експлуатацію забезпечить виробництво 24% всієї необхідної країні електроенергії.
У квітні 2008 року уряд ОАЕ оголосив про свою зацікавленість у використанні ядерної енергії як додаткового джерела для задоволення зростаючих потреб країни в електроенергії.
У грудні 2009 року південнокорейський консорціум, очолюваний корпорацією Korea Electric Power, був названий переможцем міжнародного тендеру з вибору підрядника для створення чотирьох енергоблоків в ОАЕ.
Вартість контракту становить $40 млрд. Будівництво чотирьох реакторів потужністю 1400 МВт кожен почалося в липні 2012 року. АЕС будується за американським проектом, аналогічним до проекту найбільшої АЕС США – Паоло-Верде, але в його допрацьованому варіанті з урахуванням сучасних вимог щодо захищеності і безпеки. Він також адаптований до місцевих умов, для яких характерні піщані бурі, висока температура повітря і води в Перській затоці.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас