Стало відомо, який відсоток українців робить покупки в інтернет-магазинах — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Стало відомо, який відсоток українців робить покупки в інтернет-магазинах

Особисті фінанси
853
У 2017 році тільки 10% українців користувалися послугою онлайн-замовлення продуктів харчування.
Про це написав фінансист Олексій Зубов.
“З числа інтернет-користувачів 20% роблять покупки різних товарів в інтернет-магазинах. Продукти харчування в інтернеті купували лише 10% користувачів”, – написав він.
При цьому, за даними фінансиста, інтернетом в Україні користується 60% населення, що еквівалентно приблизно 25 млн осіб.
“В середньому частка продажів продуктів через інтернет у великих торговельних мережах становить не більше 1-1,3% від загального товарообігу”, – додав Зубов.
В Україні регулярні покупки продуктів через інтернет здійснюють люди середнього класу, які становлять менше 25%, підкреслив фінансист.
“Люди цієї соціальної групи при купівлі товарів через інтернет мають такі основні потреби: імпортні продукти преміум-класу; якість продуктів; надійна упаковка; простий механізм врегулювання спірних ситуацій; доставка день в день; велике замовлення через інтернет має бути вигіднішим, ніж похід у магазин”, – розповів Зубов.
При цьому, за словами нардепа Сергія Тригубенка, інтернет-шопінг в Україні є повністю незахищеним з точки зору законодавства. І тому, коли в світі зростає частка інтернет-ритейлу в сфері продуктів харчування, українці – відстають.
Політик переконаний, що онлайн-ритейл повинен розвиватися паралельно з законодавчим врегулюванням сфери з метою захисту прав споживачів.
“Тому якщо хочемо рухатися в ногу зі світовими трендами, розвивати комфортний для споживача онлайн-ритейл, повинні спочатку законодавчо врегулювати цю сферу так, щоб працював захист прав споживачів”, – резюмував він.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас