Аудитори виявили в київському аеропорту збитків на 120 мільйонів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Аудитори виявили в київському аеропорту збитків на 120 мільйонів

Фондовий ринок
470
Національне антикорупційне бюро розслідує кримінальне провадження щодо можливих зловживань і розтрати коштів в діях посадових осіб Київської міської ради, Головного управління комунальної власності Києва, КП Міжнародний аеропорт “Київ” (Жуляни) і ТОВ “Майстер-авіа”.
Про це повідомляє “Судовий репортер” з посиланням на постанову Солом’янського суду від 21 червня.
Провадження зареєстрували у березні 2018 року на підставі звіту Державної аудиторської служби від 22.12.2017 за результатами ревізії КП “Міжнародний аеропорт “Київ” (Жуляни)” в період з 1 січня 2014 року по 30 вересня 2017 року.
У висновку аудиторів говориться, що посадові особи Київради та КП МА “Київ” (Жуляни) безпідставно визначили орендну плату за користування майном у розмірі 6% як для цілісного майнового комплексу. Але, як зазначають аудитори, майно не відповідає ознакам цілісного майнового комплексу і до нього повинні були застосовуватися більш високі орендні ставки.
Іншими учасниками конкурсу пропонувалася орендна ставка в розмірі 15% від вартості майна, визначеної звітом про незалежну експертну оцінку, але з формальних причин їхні пропозиції були відхилені.
Сума недоотриманих доходів від оренди оцінюється в 22,5 млн грн.
Крім того, у 2011-2017 роках комунальне підприємство виплатило 41,3 млн грн зарплати працівникам, які фактично виконували роботу для компанії “Майстер-авіа”.
Також КП “МА” Київ” уклали з “Майстер-Авіа” договір про реструктуризацію боргу, в результаті якого втрачено активи комунального підприємства на 13,5 млн грн.
За оцінками аудиторів, комунальне підприємство недоотримало 41,6 млн грн від договору з “Майстер-Авіа” щодо заправки літаків. Так, КП отримує тільки 0,5% суми доходу від надання послуг заправки за кожен календарний місяць.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас