На участь у другому турі програми фінтех-партнерства Elevator Lab РБІ надійшло 407 заявок — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На участь у другому турі програми фінтех-партнерства Elevator Lab РБІ надійшло 407 заявок

Особисті фінанси
41
Відень. 4 липня. – Райффайзен Банк Інтернаціональ АГ (РБІ) отримав 407 заявок на участь у другому турі започаткованої ним програми фінтех-партнерства Elevator Lab. Це означає, що кількість заявників збільшилася більш ніж на 20% порівняно з першим туром програми-конкурсу, коли 336 фінтех-стартапів скористалися шансом на потенційне довгострокове співробітництво з Групою РБІ та її 16,6 млн клієнтів у Австрії та в регіоні Центральної і Східної Європи (ЦСЄ).
Більшість заявок надійшла з Європи (302; 74%), Азії (70; 17%) та Північної Америки (27; 7%). Оскільки РБІ вважає Австрію та ЦСЄ своїм внутрішнім ринком, варто зазначити, що 5% (21 заявка) надійшла з Австрії і 42% (171) – із ринків РБІ у ЦСЄ. Відносно висока кількість заявок із Росії, Болгарії та Румунії свідчить про наявність активних фінтех-екосистем на цих ринках. Кількість заявок із Великобританії (28; 7%) та з Німеччини (16; 4%) демонструє, що РБІ позиціонується як привабливий партнер для фінтехів у хабах Західної Європи.
Elevator Lab простягує руку підтримки фінтех-стартапам, що пропонують продукти і рішення для шести попередньо визначених сфер. Класифікація заявок показує, що 23% (94) від числа всіх заявок пов’язані з такою сферою, як «Відкритий банкінг» (Open Banking); за нею слідують сфери «Передова аналітика» (Advanced Analytics) (89; 22%) та «Інвестування і торгівля» (Investing & Trading Tech) (61; 15%). На решту сфер: «Оновлені відділення» (New Branch Experience), «Регуляторні технології» (RegTech) та «Корпоративний банкінг» (Corporate Banking) припало 36% від усіх заявок (147 шт.). Таке співвідношення підтверджує той факт, що найактивніший фінтех-сегмент у ЦСЄ, як за кількістю заснованих стартапів, так і за обсягом інвестицій – це платежі.
«Ми дуже задоволені тим, що нам вдалося так успішно завершити етап збору заявок на участь у Elevator Lab. Програма Elevator Lab стала ще масштабнішою і водночас більше сфокусованою на регіон ЦСЄ. Ми отримали майже вдвічі більше заявок із ЦСЄ, ніж під час першого туру програми. До кінця серпня ми будемо інтенсивно вивчати надані документи з тим, аби визначити ті 30 стартапів, які матимуть шанс переконати наше високопрофесійне журі в ефективності своїх концепцій під час презентаційних сесій», – зазначив голова правління РБІ Йоганн Штробль.
П’ять стартапів, які стануть учасниками програми партнерства, буде відібрано на початку жовтня ц.р. у Відні. РБІ успішно втілила пілотні проекти з п’ятьма фіналістами першого туру програми Elevator Lab та підписала контракт із австрійською RegTech start-up kompany на розвиток та впровадження в масштабах всієї Групи РБІ бізнес-рішення наступного покоління KYC (Know Your Customer – «Знай свого клієнта»). Усі деталі щодо подальшого перебігу програми Elevator Lab – на вебсайті www.elevator-lab.com.
На додаток до Elevator Lab РБІ запустив власну венчурну компанію Elevator Ventures, яка може запропонувати учасникам програми потенційне подальше інвестування у їхні проекти і водночас інвестувати в розвиток особливо привабливих компаній завдяки наближеності до фінтех-екосистем. Деталі щодо Elevator Ventures опубліковано на вебсайті: www.elevator-ventures.com.
За матеріалами:
Райффайзен Банк
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас