Intel і Baidu співпрацюватимуть у сфері підвищення безпеки робомобілів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Intel і Baidu співпрацюватимуть у сфері підвищення безпеки робомобілів

Фондовий ринок
137
Провідний виробник мікропроцесорів Intel і китайський технологічний гігант Baidu оголосили про укладення угоди про співпрацю, яка дозволить Baidu використовувати технології і методики застосування Mobileye, дочірньої компанії Intel, в своїх власних системах для самокерованих автомобілів.
Відповідно до угоди, Baidu візьме за основу модель оцінки безпеки Mobileye Responsibility Sensitivity Safety (RSS) для автономної платформи з відкритим вихідним кодом Project Apollo і комерційної програми з розробки самокерованих автомобілів Apollo Pilot.
Представлена ​​Mobileye в 2017 році модель RSS призначена для того, щоб наділити самохідні автомобілі тим, що Intel називає «здоровим глуздом, орієнтованим на людину, концепцією того, що означає безпечний рух», що виражається, наприклад, в забезпеченні безпечної дистанції до автомобіля, що рухається попереду.
Мета проекту полягає в тому, щоб створити стандартизоване визначення безпечного водіння і набір протоколів, які можуть бути враховані автономними системами управління при забезпеченні безпеки руху робомобілів. Mobileye і Baidu будуть спільно працювати над адаптацією RSS до дорожніх умов Китаю і місцевим стилів водіння.
Baidu також буде використовувати апаратний пакет Mobileye Surround Computer Vision Kit як пріоритетне рішення для системи автономного управління Project Apollo, яка буде поставлятися на ринок Китаю. Комплект включає 12 камер, розташованих по периметру автомобіля, а також власне програмне забезпечення Mobileye для читання та інтерпретації зображень, що дозволяє забезпечити автомобіль повною картиною навколишньої обстановки.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас