Нафта дешевшає в очікуванні даних про запаси в США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафта дешевшає в очікуванні даних про запаси в США

Енергетика
254
Нафтовий ринок демонструє помірне зниження в ході торгів у четвер, інвестори чекають даних про зміни запасів палива в Сполучених Штатах і оцінюють критичні висловлювання президента США Дональда Трампа на адресу ОПЕК.
Ціна вересневих ф’ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures н 8а:05 МСК зменшилася на $0,54 (0,69%) – до $77,7 за барель. У середу контракти подорожчали на $0,48 (0,62%) – до $78,24 за барель.
Вартість ф’ючерсу на нафту WTI на серпень на електронних торгах Нью-йоркської товарної біржі (NYMEX) піднялася до цього часу на $0,25 (0,34%) – до $73,89 за барель. У середу торги WTI не проводилися у зв’язку з національним святом – Днем незалежності США.
Офіційний звіт американського міністерства енергетики через свята буде оприлюднений на день пізніше від звичайного, в четвер. Експерти в середньому очікують, що він вкаже на скорочення запасів нафти в США на 5,17 млн ​​барелів за підсумками минулого тижня.
Дані Американського інституту нафти (API), що збирає інформацію на добровільній основі, вказали на скорочення запасів на 4,51 млн барелів.
“Монополія ОПЕК повинна пам’ятати, що ціни на бензин ростуть, і вони мало що роблять, щоб допомогти. Вони сприяють зростанню цін, поки Сполучені Штати захищають багатьох з їхніх членів за дуже невеликі гроші. Дії повинні бути взаємними. Знизьте ціни зараз же!” – написав Д.Трамп на своїй сторінці в соцмережі Twitter.
Це не перший раз, коли президент США критикує ОПЕК, звинувачуючи картель в завищенні цін на нафту. При цьому багато експертів вказують на те, що багато в чому саме дії Д. Трампа, який вирішив вийти з ядерного угоди з Іраном і ввести санкції проти країни, викликали побоювання з приводу пропозиції нафти і призвели до зростання цін.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас