Торговельна політика США може поставити під загрозу світову торгівлю на $2 трлн на рік — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Торговельна політика США може поставити під загрозу світову торгівлю на $2 трлн на рік

Світ
253
Посилення торговельної напруженості у світі підвищує ризик застосування дедалі нових заходів, які справлять на економіку набагато значніший вплив і послаблять її зростання, йдеться в огляді Fitch Ratings “Ризики для світового зростання збільшуються в міру ескалації напруженості в торгівлі”.
Уже оголошені США мита та обмеження в поєднанні з новими ініціативами Білого дому можуть мати негативний вплив на світові торговельні потоки загальним обсягом $2 трлн на рік.
“Розслідування США про введення мит на авторинку, можливість додаткових мит США на імпорт із Китаю, а також імовірна реакція інших країн і блоків свідчать про потенціал серйозної ескалації, хоча її наслідки й не досягнуть всеосяжних мит на всі основні торговельні потоки”, – зазначає головний економіст Fitch Брайан Култон.
Поки що дії США, Китаю та Євросоюзу не спонукали його до зміни макропрогнозу, однак подальші заходи можуть означати розростання торговельної війни та погіршення перспектив світової економіки.
“Незрозуміло, чи є заяви США просто позначенням переговорних позицій, які можуть змінитися. Однак ретельна підготовка й обґрунтування таких заходів, а також можливість миттєвої та значної відповідної реакції торговельних партнерів означають посилення ризиків для світової торгівлі”, – вважає Б.Култон.
Для самих США торговельна війна може означати “шоковий стрибок” цін на імпортовані товари – на 35-40%, а також ослаблення зростання економіки на 0,5 процентного пункту.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас