Власник "Київстар" Veon продає бізнес в Італії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Власник "Київстар" Veon продає бізнес в Італії

Фондовий ринок
1572
Холдинг VEON уклав угоду з CK Hutchison Holdings Ltd. про продаж 50% в спільному італійському бізнесі Wind Tre, повідомив VEON.
Контроль над італійським бізнесом залишиться у CK Hutchison. Очікується, що завершення угоди відбудеться в третьому кварталі або на початку четвертого кварталу 2018 року. VEON збереже свою частку в Алжирі (Djezzy) через GTH (володіє 57,7% GTH).
В результаті угоди холдинг отримає 2,45 млрд євро. Кошти компанія планує використати до придбання активів Global Telecom Holding S.A.E в Пакистані і Бангладеш.
Частину коштів (близько $1,1 млрд) компанія направить на скорочення боргу групи. Як очікується, за підсумками угод коефіцієнт борг/EBITDA досягне 1.8, що значно нижче цільового показника в 2.0.
Ще приблизно $400 млн буде використовуватися для спрощення корпоративної структури компанії і збільшення операційної діяльності на ринках, що розвиваються.
“Наша мета – підвищити акціонерну вартість за рахунок більш цілеспрямованого і оптимізованого портфеля”, – заявила CEO VEON Урсула Бернс, слова якої наводяться в прес-релізі.
“З цією метою компанія визначила чотири невідкладні пріоритети: спрощення структури групи, збільшення операційної діяльності на ринках, що розвиваються, зміцнення балансу групи і підтримка поточної дивідендної політики компанії. Сьогоднішні транзакції – важливі кроки для досягнення цієї мети”, – додала вона.
За матеріалами:
internetua.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас