Мін'юст має намір залучити юррадника для стягнення за кордоном з "Газпрому" 172 млрд грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мін'юст має намір залучити юррадника для стягнення за кордоном з "Газпрому" 172 млрд грн

Фондовий ринок
267
Міністерство юстиції України має намір залучити юридичного радника для визнання і виконання рішення українського суду в іноземних юрисдикціях про сплату російським “Газпромом” 172 млрд грн за порушення законодавства про захист економічної конкуренції за рішенням Антимонопольного комітету України (АМКУ).
Згідно з пояснювальною запискою до проекту рішення Кабінету міністрів дозволити Мін’юсту застосувати переговорну процедуру, на сьогодні сума стягнутих з “Газпрому” коштів на території України становить 72,798 млн грн в основному за рахунок акцій і дивідендів ПрАТ “Газтранзит”.
Юррадник здійснить аналіз можливості визнання і звернення до виконання рішення українського суду в Нідерландах і Великобританії.

Довідка Finance.ua

  • У січні 2016 року АМКУ оштрафував ПАТ “Газпром” на 85 млрд грн за зловживання монопольним становищем на ринку транзиту природного газу України. Пізніше сума штрафу зросла вже до 172 млрд грн (близько $6,4 млрд) за рахунок пені за його несплату. Це рішення було кілька разів підтверджено українськими судами.
  • “Газпром” не визнає правомірність накладення штрафу і вважає дані дії України порушенням його прав.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас