Uber і дубайська Careem ведуть переговори про об'єднання близькосхідних операцій — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Uber і дубайська Careem ведуть переговори про об'єднання близькосхідних операцій

Фондовий ринок
58
Uber Technologies Inc. і її дубайський конкурент Careem Networks FZ ведуть попередні переговори про об’єднання їх близькосхідних операцій, повідомляє агентство Bloomberg з посиланням на обізнані джерела.
За словами джерел, дві компанії обговорювали низку потенційних схем взаємодії, однак поки що не прийшли до чіткої угоди.
Uber хотіла б отримати більше половини об’єднаної компанії або навіть повністю викупити Careem, відзначають джерела.
Одна з обговорюваних схем – об’єднання близькосхідних операцій Uber і Careem під керівництвом нинішнього менеджменту останньої і збереження локальних брендів обох компаній.
Інша схема передбачає, що Uber купує Careem, відзначають джерела.
Careem в даний час веде переговори про залучення коштів інвесторів у розмірі $500 млн. У рамках цього раунду фінансування сервіс таксі може бути оцінений в $1,5 млрд.
За даними джерел, Careem в січні цього року провела попередні переговори з банками щодо майбутнього IPO.
Careem працює більш ніж в 70 містах, принаймні, в 10 країнах, включаючи держави Північної Африки і Пакистан. Є лідером на більшості своїх ринків. Її найбільшим ринком є Саудівська Аравія, де компанія планує залучати жінок-водіїв після зняття владою країни заборони на водіння автомобіля жінками.
Uber – міжнародна технологічна компанія, що розробляє мобільні сервіси за викликом автомобілів з персональним водієм. Компанія надає послуги приблизно в 630 містах більш ніж в 70 країнах. На території СНД Uber також присутня в Росії (16 міст), Білорусі (Мінськ), Азербайджані (Баку), Казахстані (Астана) та Україні (Київ).
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас