МВС конфіскувала у корупціонерів лише 9 тис. грн на систему авіаційної безпеки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МВС конфіскувала у корупціонерів лише 9 тис. грн на систему авіаційної безпеки

Казна та Політика
328
Замість 233 млн грн (з 700 млн грн запланованих на рік), які повинні надійти в січні-травні зі спецфонду Держбюджету на авіаційну систему безпеки за рахунок коштів, конфіскованих у корупціонерів, МВС змогли забезпечити надходження лише 9 тис. грн.
Про це йдеться у відповіді Держказначейства на запит проекту “Марлін” про створення Єдиної авіаційної безпеки цивільного захисту.
“Станом на 31.05.2018 МВС за рахунок конфіскованих коштів та коштів, отриманих від реалізації майна, конфіскованого за рішенням суду за вчинення корупційного і пов’язаного з корупцією правопорушення, на зазначену бюджетну програму відкриті асигнування в сумі 9,1 тис. гривень”, – йдеться в листі казначейства.
При цьому до кінця року уряд запланував конфіскувати у корупціонерів для розвитку цивільної авіації 700 мільйонів гривень. Згідно бюджетних планів на кінець травня авіаційна система безпеки МВС мала бути профінансована на 233 мільйони гривень замість 9,1 тисяч.
Як відомо, уряд знайшов альтернативне джерело оплати за авіаційну систему безпеки.
На сайті Кабміну повідомили, що 29 травня в Парижі між Урядами України та Франції було підписано Угоду загальною вартістю 552 млн євро про офіційну підтримку в створенні єдиної системи авіаційної безпеки та цивільного захисту. За умовами Угоди, французька сторона в два етапи поставить в Україну спочатку 37 вертольотів компанії Airbus, а потім ще 18 вертольотів. З них 21 вертоліт – моделі Н225 – вертольоти, вантажопідйомність яких понад 10 тонн.
Арсен Аваков зазначив, що в бюджеті МВС була закладена сума в один мільярд гривень на оновлення вертолітного парку, але французька сторона надала також вигідні фінансові умови, серед яких кредит за міжурядовою угодою під 1% річних.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас