Подсанкційним компаніям в Україні зняли частину обмежень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Подсанкційним компаніям в Україні зняли частину обмежень

Фондовий ринок
696
Національний банк дозволив особам, до яких застосовано санкцію “попередження виведення капіталів за межі України”, виконувати свої зобов’язання перед українськими контрагентами, а також здійснювати обов’язкові платежі в бюджет, виплату заробітної плати тощо.
Як повідомляє прес-служба регулятора, це рішення, яке сьогодні набуває чинності, було затверджено постановою Правління НБУ № 73 від 3 липня 2018 року.
Повідомляється також, що Національний банк привів свої вимоги у відповідність до рішення Ради національної безпеки і оборони України (РНБО) від 21.06.2018 “Про застосування та внесення змін до персональних спеціальні економічні та інші обмежувальні заходи (санкції)”, введеного в дію Указом Президента України від 21.06.2018 № 176/2018. Регулятор зазначив, що на виконання пункту 4 цього рішення Національний банк продовжив механізм реалізації застосованих РНБО санкцій банками, небанківськими установами, національним оператором поштового зв’язку, платіжними організаціями.
 «Пунктом 4 рішення РНБО від 21 червня 2018 року Кабінету Міністрів України разом із Службою безпеки України та Національним банком України доручено забезпечити реалізацію і моніторинг ефективності персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій), що застосовуються до осіб, передбачених пунктом 2 цього рішення», – уточнили в НБУ.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас