Долар США дешевшає до євро та ієни — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Долар США дешевшає до євро та ієни

Валюта
463
Долар США дешевшає відносно євро та ієни в середу, коли американські ринки закриті у зв’язку зі святом (День незалежності).
Індекс ICE, що відстежує динаміку долара відносно шести основних світових валют, опустився в ході торгів на 0,1%.
Курс євро до долара зріс до $1,1672 в порівнянні з $1,1658 на закриття попередньої сесії. Пара долар/ієна торгується на рівні 110,39 ієни проти 110,59 ієни напередодні.
Підтримку євро надали політичні новини з Німеччини, де напередодні представники правлячої коаліції досягли угоди з питання міграції. Це зняло загрозу розпаду правлячої коаліції і, відповідно, ризик політичної кризи в ФРН.
Тим часом, в Японії член ради керуючих Центробанку Ютака Харада висловився на захист ультрам’якої кредитно-грошової політики. Він підкреслив, що підвищення ставок найближчим часом завдало б шкоди фінансовому сектору.
“Якби Банк Японії підняв ставку, ціни на облігації і акції знизилися б, а курс ієни зріс. Це негативно позначилося б на корпоративних прибутках, а підвищення вартості запозичення завдало б шкоди приватним банкам”, – зазначив Ю.Харада.
Курс євро до ієни на торгах в середу становить 128,84 ієни в порівнянні з 128,93 ієни на закриття попередньої сесії.
Тим часом, юань дорожчає відносно долара США другу сесію поспіль.
Курс американської валюти опустився до 6,6252 юаня/$1 в порівнянні з 6,6425 юаня/$1 напередодні.
У вівторок представники китайського ЦБ дали зрозуміти, що не збираються навмисно послабляти нацвалюту, щоб отримати перевагу перед США в умовах торгового спору між двома країнами, і мають намір підтримувати стабільний курс юаня.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас