Аналітики Bank of America не відкидають повторення світової економічної кризи 1998 року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Аналітики Bank of America не відкидають повторення світової економічної кризи 1998 року

Світ
1511
Аналітики Bank of America Corp. прогнозують, що на світовому фондовому ринку може статися повторення світової економічної кризи 1997-1998 років.
Про це, як стверджують аналітики фінансової організації, свідчить схожа динаміка ринків, повідомляє Bloomberg.
На основі аналізу трендів аналітики прогнозують можливе повторення подій 1998 року, коли в азіатському регіоні сталася світова економічна криза, а в Росії – дефолт.
За даними банку, ринки, що розвиваються, обвалюються під тиском сильного долара, в той час як акції високотехнологічних компаній просуваються вгору.
“Стійке зростання в США, згладжування кривої прибутковості облігацій, скорочення ринків країн, що розвиваються – все це схоже на відлуння подій 20-річної давності”, – сказав провідний інвестиційний аналітик Bank of America Майкл Хартнетт.
Всі вищевказані симптоми аналітики банку порівнюють із ситуацією 1990-х років. Тоді посилення на початку десятиліття політики призвело до зміцнення долара: за три роки він подорожчав на 25%. Ринки, що розвиваються, також на той момент були на спаді.
Зараз, вказує банк, ринок облігацій країн, що розвиваються, знижується, досягаючи мінімуму з моменту світової фінансової кризи. Водночас, зазначає Bloomberg, зазначені симптоми викликані іншими факторами.
Зниження вартості валют країн, що розвиваються, є відносним і відбувається на тлі посилення США. Водночас до 2020 року, як очікується, зростання економіки країн Азії складе 6%.
Про ризики нової рецесії раніше попереджав і Світовий банк в доповіді «Глобальні економічні перспективи». Незважаючи на те, що прогнози розвитку світової економіки на найближчі роки в цілому перспективні, в глобальній циклічній економіці рецесії трапляються кожні десять років – саме цей час минув з моменту фінансової кризи 2008 року, зазначалося у доповіді.
За матеріалами:
bloomberg.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас