Китай не використовуватиме ослаблення юаня як знаряддя в торговій суперечці з США - НБК — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китай не використовуватиме ослаблення юаня як знаряддя в торговій суперечці з США - НБК

Валюта
149
Китайська влада не збирається навмисно послаблювати нацвалюту, щоб отримати перевагу перед США в умовах торгової суперечки між двома країнами, заявив голова Інституту фінансових досліджень Народного банку КНР (НБК, центробанк країни) Сунь Гофен.
“Ми спостерігаємо певне ослаблення юаня останнім часом. Це повністю обумовлено зміною ринкових очікувань з урахуванням зростання зовнішньої невизначеності, а зовсім не з навмисними директивами центробанку”, – заявив Сунь Гофен, коментуючи ситуацію агентству Bloomberg.
“Китай підтримує принцип багатосторонніх відносин, глобалізацію, вільну торгівлю та правила міжнародного керівництва і не буде використовувати курс юаня як інструмент у торгових конфліктах”, – зазначив Сунь Гофен.
У червні курс юаня до долара США впав на 3,3%, що стало найгіршою динамікою цієї валютної пари з моменту створення в КНР валютного ринку в 1994 році, пише газета Financial Times.
У понеділок юань подешевшав на 0,7% щодо американської валюти – до 6,6680 юаня/$1, що є мінімумом з серпня 2017 року. У вівторок курс юаня додав 0,3%, піднявшись до 6,6453 юаня/$1.
Голова китайського ЦБ І Ган заявив у вівторок, що НБК має намір підтримувати стабільний курс юаня, зберігаючи розумну і нейтральну кредитно-грошову політику.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас