Київський метрополітен порахував, скільки поїздок було оплачено безконтактно — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Київський метрополітен порахував, скільки поїздок було оплачено безконтактно

Фінтех і Картки
1255
Нещодавно ми дізналися, що жетонами в київському метро зараз користується менше третини пасажирів, а більшість оплачує проїзд картками метро. Тепер же КП «Київський метрополітен» поділилося інфографікою, присвяченою другому за популярністю способу оплати проїзду на метро – безконтактній оплаті за допомогою відповідної банківської картки або мобільного додатка Google Pay / Apple Pay.
Отже, до теперішнього часу безконтактним способом в київському метро вже оплачено понад 28 млн поїздок. Тобто, тільки за останній місяць (або близько того) безконтактною системою оплати в київському метро скористалися ще понад 3 млн разів.
Щодня платіжними картками або пристроями з NFC-гаманцями оплачується близько 90 тис. поїздок, а в пікові дні – до 100 тисяч. Також повідомляється, що пасажири з 67 країн світу вже скористалися можливістю безконтактної оплати проїзду в київському метро.
Топ-5 станцій київського метро, ​​де найчастіше розраховуються безконтактним способом, виглядає таким чином:
  • «Контрактова площа»;
  • «Академмістечко»;
  • «Лівобережна»;
  • «Почайна»;
  • «Мінська».
До теперішнього моменту в київському метро налічується 123 турнікети, оснащені терміналами з підтримкою безконтактної оплати.
За матеріалами:
ITC.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас