Уряд пропонує позбавляти волі на 3-7 років за контрабанду – законопроект — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд пропонує позбавляти волі на 3-7 років за контрабанду – законопроект

Казна та Політика
428
Кабінет Міністрів України пропонує ввести кримінальну відповідальність за контрабанду товарів.
Згідно з інформацією на сайті українського парламенту, відповідний законопроект №8543 про внесення змін до Кримінального та Кримінально-процесуального кодексів України щодо криміналізації контрабанди товарів зареєстрований у Верховній Раді у вівторок і включений до порядку денного.
Уряд пропонує викласти у новій редакції ст. 201 Кримінального кодексу, згідно з якою за контрабанду товарів у значних розмірах пропонують карати позбавленням волі на термін від 3 до 7 років.
В даний час така відповідальність передбачена за переміщення через митний кордон України поза межами митного контролю культурних цінностей, отруйних, вибухових речовин, радіоактивних матеріалів, зброї, боєприпасів і спеціальних технічних засобів негласного отримання інформації.
За контрабанду товарів “у великих розмірах” Кабмін пропонує карати позбавленням волі на 15-20 років з конфіскацією майна.
Згідно з законопроектом, якщо вищевказані правопорушення будуть вчинені організованою групою або контрабанда буде в особливо великих розмірах, винним буде загрожувати позбавлення волі від 8 до 15 років з конфіскацією майна.
Законопроектом пропонується визначити, що контрабанда товарів вважається вчиненою у значних розмірах, якщо її вартість у 500 і більше разів перевищує неоподатковуваний мінімум доходів громадян, а у великих розмірах – якщо вартість в 2 тис. і більше разів перевищує неоподатковуваний мінімум, в особливо великих розмірах – якщо її вартість у 5тис. і більше разів перевищує такий мінімум.
Злочини, пов’язані з вчиненням контрабанди, будуть підслідні Національній поліції або слідчим органам, які здійснюють контроль над дотриманням податкового законодавства, що почали досудове розслідування.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас