Аудитора "великої четвірки" оштрафували за банкрутство американського банку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Аудитора "великої четвірки" оштрафували за банкрутство американського банку

Фондовий ринок
759
Аудиторську компанію PwC зобов’язали виплатити компенсацію в розмірі $625,5 млн у зв’язку з банкрутством в 2009 році Colonial Bank.
Про це йдеться в постанові окружного суду США.
Зазначається, що аудитори PwC звинувачувалися в тому, що прогледіли найбільшу в США схему іпотечного шахрайства за участю банку та одного з провідних іпотечних андеррайтерів в США – Taylor, Bean & Whitaker (TBW). PwC була аудитором Colonial BancGroup, материнської компанії Colonial Bank, в 2002-2008 роках.
Раніше повідомлялося, що TBW протягом декількох років перевищував кредит в банку, щоб покрити нестачу власних коштів. Натомість компанія продавала Colonial Bank іпотечні облігації, вже продані іншим інвесторам, однак аудит PwC не виявив ці порушення.
Обвинувачем виступала Федеральна корпорація страхування вкладів США, яка зазнала збитків у зв’язку з банкрутством Colonial Bank у розмірі близько $3 млрд.

Довідка Finance.ua

  • PricewaterhouseCoopers (PwC) – міжнародна мережа компаній, що пропонують професійні послуги в сфері консалтингу та аудиту. Компанія існує понад 160 років і входить в так звану “велику четвірку” аудиторських компаній. Штаб-квартира мережі знаходиться в Лондоні.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас