Рада ухвалила закон для відновлення кредитування (інфографіка) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рада ухвалила закон для відновлення кредитування (інфографіка)

Кредит&Депозит
2442
Верховна Рада ухвалила закон, яким ліквідуються законодавчі прогалини, що використовуються позичальниками банків для ухилення від виконання зобов’язань.
За ухвалення в другому читанні законопроекту №6027-д проголосували 239 депутатів, при мінімально необхідних 226.
За даними Національного банку, законопроект №6027-д дозволить зменшити ризики кредиторів під час здійснення кредитних операцій.
У свою чергу це полегшить доступ суб’єктів господарювання та фізичних осіб до користування банківськими позиками: права кредитора-іпотекодержателя будуть гарантовані й захищені; інститут поруки буде юридично захищеним; банки зможуть отримувати інформацію про позичальника, важливу для кредитних відносин; відчуження предмета іпотеки без згоди банку-кредитора стане неможливим; зменшиться можливість ухилятися від кредитних зобов’язань при спадкуванні майна позичальника; будуть вдосконалені інструменти позасудового врегулювання.
Під час виступу в парламенті в середині травня голова НБУ Яків Смолій повідомив, що неефективне законодавство дозволяє несумлінним позичальникам використовувати його для ухилення від виконання своїх зобов’язань.

“У тому числі неефективний інститут поруки, широке застосування схеми ухилення від виконання своїх зобов’язань за договором поруки шляхом ліквідації відповідальної особи”, – сказав він.
Також цей документ дозволяє скасувати необ’єктивне визначення вартості іпотеки і можливість відчужувати майно без згоди заставодержателя.
Ухвалення документа, за словами Смолія, забезпечить вирішення питань, необхідних для відновлення кредитування, а також посилить захист кредиторів.
Зазначимо, за версією авторитетної премії FinAwards2018, найкращою кредитною карткою для масового сегменту визнано картку «Максимум» від Альфа-Банку з безкоштовним обслуговуванням, Кешбек до 5%, і 0% розстрочення при оплаті покупок карткою по всьому світу. У нашому спеціальному сервісі можна дізнатися докладніше про картку і при бажанні замовити її всього за кілька кліків.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас