Депутати скасували оподаткування аліментів від нерезидентів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Депутати скасували оподаткування аліментів від нерезидентів

Казна та Політика
272
Парламент підтримав у другому читанні законопроект №8295 “Про внесення змін до статті 165 та 166 Податкового кодексу України”, яким скасовується оподаткування аліментів від нерезидентів.
Ухвалення документа в другому читанні підтримали 235 нардепів.
Проектом скасовується норма про включення до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податку доходів у вигляді аліментів від нерезидента (юридичні, фізичні особи, що діють в одній державі, але постійно зареєстровані і проживають в іншому, – ред.). Законом передбачається включити до податкової знижки суму коштів, сплачених платником податку на доходи фізичних осіб на користь вітчизняних закладів дошкільної, позашкільної, загальної середньої освіти для компенсації вартості здобуття відповідної освіти такого платника податку та/або члена його сім’ї першого ступеня споріднення.
Раніше повідомлялося, що в рамках розгляду законопроекту про захист дітей № 8295 народні депутати розглянули і відхилили поправку, яка стосується податкових пільг для зеленої енергетики. Зазначимо, одна з поправок законопроекту передбачає звільнення від податку операції з ввезенням обладнання для виробництва енергії з відновлюваних джерел.
Пропонувалося встановити звільнення від сплати ПДВ до 1 січня 2020 року ввезення в Україну обладнання для виробництва відновлюваної енергії, якщо платник податків отримав технічні умови на підключення до електричних мереж.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас