День фінансів, 2 липня: зростання прожиткового мінімуму, «відкриття» Apple Pay, покарання для гастролерів у РФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 2 липня: зростання прожиткового мінімуму, «відкриття» Apple Pay, покарання для гастролерів у РФ

631
Понеділок, 2 липня. Ми повернулися після тривалих вихідних. Читайте, коментуйте, користуйтеся.
«Покарання» для гастролерів. Влада має намір ухвалити закони, які встановлять окремі правила для тих, хто дає концерти на території держави-агресора. Карати мають намір рублем – гривнею. Є пропозиція навіть запровадити гастрольний збір в 20%, внести зміни до Податкового і Бюджетного кодексів. Докладніше тут.
Вижити за будь-яку ціну (без Беара Гріллса). В Україні зріс прожитковий мінімум. З 1 липня прожитковий мінімум в Україні зріс на 77 грн і становить АЖ 1777 гривень на одну людину. У зв’язку зі зростанням соціальних стандартів з 1 липня зростуть і пенсії. Ці «великі» суми коментувати важко. Якщо зумієте, до вашої уваги посилання з новиною, де можна залишити свій коментар.
«Відкриття» Apple Pay. Приватбанк відкрив можливість платити Apple Pay клієнтам будь-якого українського банку. Нагадаємо, Apple Pay дозволяє оплачувати покупки за допомогою смартфону Apple, до якого прив’язана банківська картка. Для цього достатньо піднести iPhone до терміналу, попередньо авторизувавшись у службі будь-яким із зручних способів (Touch ID, Face ID або пароль). Користуйтеся – дуже зручно. Ось, що для цього потрібно.
Ескроуом по нерухомості (не лякайтеся). Нацбанк вимагає від підопічних активніше відкривати клієнтам рахунки умовного зберігання (ескроу). У НБУ говорять про численні скарги людей, у яких виникають проблеми з купівлею/продажем нерухомості, операції з якою підлягають нотаріальному оформленню. Річ у тому, що юристи відмовляються відкривати депозити нотаріуса і проводити за їх допомогою угоди для клієнтів. Розповісти про свій досвід і прокоментувати вимоги НБУ можна тут.
Округлення в роботі. З липня підприємства торгівлі і сфери послуг у разі відсутності монет дрібних номіналів будуть проводити округлення загальних в чеку сум розрахунків готівкою за товари, послуги. У Нацбанку вважають, що округлення дасть можливість скоротити витрати держави на карбування та забезпечення грошового обігу на більш ніж 90 млн гривень на рік. Як гадаєте, допоможе?
Рублю погано, гривні добре. У цьому запевняють аналітики Bloomberg. Вперше за п’ять років рубль показав у першому півріччі найгіршу динаміку серед 11 валют колишнього СРСР. При цьому лідером рейтингу стала рідна гривня. Не вірите? Почитайте доводи від Bloomberg.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас