Нафта дешевшає на новинах про збільшення видобутку Саудівською Аравією — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафта дешевшає на новинах про збільшення видобутку Саудівською Аравією

Енергетика
555
Ціни на нафту в понеділок знижуються більш ніж на 1% на тлі перспектив підвищення видобутку сировини Саудівською Аравією у відповідь на прохання президента США Дональда Трампа.
Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.
Вартість вересневих ф’ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent знизилася на 1,35% – до 78,16 долара за барель. Ціна серпневих ф’ючерсів на нафту марки WTI зменшилася на 1,19% – до 73,27 долара за барель.
Ринок нафти в понеділок відіграє новини навколо Саудівської Аравії. Так, Трамп заявив у Twitter, що король Саудівської Аравії Салман бен Абдель Азіз Аль Сауд погодився з пропозицією збільшити видобуток нафти в межах 2 мільйонів барелів. Однак пізніше Білий дім скорегував заяву президента і уточнив, що король тільки підтвердив можливість використання резервів видобутку нафти в разі потреби.
Ще однією темою, яка певним чином впливає на настрої учасників торгів, залишається Іран і перспективи відновлення американських санкцій стосовно країни. Перший віце-президент Ірану Есхак Джахангирі заявив у неділю, що влада країни дозволить приватному сектору експортувати нафту для протидії санкціям США. Він зазначив, що влада має програму, яка зруйнує плани США, давши можливість Ірану продавати нафту на необхідному рівні.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас