Керівники "ЮСБ банку" заподіяли фінустанові збитків на 700 мільйонів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Керівники "ЮСБ банку" заподіяли фінустанові збитків на 700 мільйонів

Кредит&Депозит
387
Дії керівників і посадових осіб ВАТ «ЮСБ Банк» призвели до заподіяння фінансовій установі збитків майже на 700 мільйонів гривень.
Про це повідомляє прес-служба ФГВФО.
«За орієнтовними підрахунками, дії посадових осіб ПАТ «ЮСБ Банк» заподіяли фінустанові збитків майже на 700 млн грн і призвели до неплатоспроможності банку і найголовніше – практично позбавили його кредиторів шансів на задоволення вимог і повернення своїх грошей», – йдеться в повідомленні.
Зазначається, що саме цих, фактично «виведених» коштів, вистачило б для задоволення вимог кредиторів у повному обсязі: загальна сума акцептованих вимог кредиторів банку становить 525,4 млн грн. Однак за 2,5 року ліквідації вдалося повернути лише 7 млн ​​грн. Основна причина цього – незадовільна якість активів. Незважаючи на те, що на папері вартість активів, включених до складу ліквідаційної маси банку, була зафіксована на рівні 1 300,1 млн грн, їх незалежна оцінка в десять разів нижча – 143,4 млн грн. Втім, як показує практика, і ця цифра надто оптимістична і не відображає реального стану активів.
У ФГВФО зазначають, що 73,5% активів банку балансовою вартістю 955,3 млн грн – це кредити юридичних осіб. Проаналізувавши наявні в банку кредитні справи корпоративних позичальників, уповноважена особа Фонду встановила, що до моменту введення тимчасової адміністрації з установи з використанням механізму кредитування були виведені і привласнені активи банку на значну суму.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас