В Україні придумали "покарання" для артистів, які гастролюють у Росії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні придумали "покарання" для артистів, які гастролюють у Росії

Казна та Політика
3902
Українські зірки все менше гастролюють у Росії. Причина – наміри влади прийняти закони, які встановлять окремі правила для тих, хто дає концерти на території держави-агресора.
Про нові закони і перспективи їх прийняття в інтерв’ю “Апострофу” розповів віце-прем’єр-міністр В’ячеслав Кириленко.
За його словами, законопроект про гастролі українських зірок в Росії зареєстрований на початку березня в парламенті, але насправді їх три. “Базовий – зміни до Бюджетного та Податкового кодексів, його внесли депутати від практично всіх демократичних фракцій, не лише двох фракцій коаліції, а й фракцій, які входили до попередньої коаліції, а також позафракційні депутати. І навколо нього ще як ідеї були дебати, ще тоді, коли ми його презентували в лютому, тому що це ж резонансне питання. Врегулювати жорстким шляхом у нас всі закликають, але коли доходить до діла, то починаються дискусії!” – зазначив Кириленко.
Як пояснив віце-прем’єр, законопроект простий – він встановлює, що ті, хто гастролює на території держави-агресора, повідомляють Службі безпеки України про участь в усіх видовищних заходах, які планують в Російській Федерації.
Потім СБУ звертається до органу, який веде спеціальний реєстр осіб, які гастролюють на території держави-агресора. На підставі цього реєстру потім телебачення титрує виступ або відеокліп такого виконавця написом, що цей артист гастролює на території держави-агресора. На радіо це відбувається шляхом голосового повідомлення з боку диктора, також все це титруються в рекламних оголошеннях та афішах концертів, які проходять за участю цього виконавця в Україні.
“Плюс я запропонував ввести гастрольний збір 20%, який буде стягуватися з кожного заходу, в якому беруть участь виконавець або виконавці, занесені до реєстру осіб, які гастролюють на території держави-агресора. І цільовим чином ці кошти повинні йти на підтримку обороноздатності і національної безпеки України. У зв’язку з цим також вносяться зміни до Податкового і Бюджетного кодексів”, – додав Кириленко.
Він підкреслив, що законопроект зареєстрований, він, безумовно, буде розглядатися. Але є й ті, хто проти нього.
“Проти в основному телеканали, в ротації яких є відеокліпи за участю деяких виконавців, які найчастіше в останні роки відвідували державу-агресор. Це опір, щоправда, неофіційний – прихований або напівприхований – але це не стане перешкодою для розгляду законопроекту. А вже депутати будуть визначатися щодо його підтримки”, – упевнений віце-прем’єр-міністр.
“Разом з тим, вже можна сказати, що кількість наших зірок, які гастролюють на території Росії, різко зменшилася з моменту початку серйозної розмови про внесення цього законопроекту”, – підсумував він.
За матеріалами:
Апостроф
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас