Омелян хоче забрати у Мінінфраструктури відповідальність за будівництво пунктів переходу через кордон — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Омелян хоче забрати у Мінінфраструктури відповідальність за будівництво пунктів переходу через кордон

Казна та Політика
162
Державна фіскальна служба повинна передати відповідальність за будівництво прикордонних пунктів пропуску через державний кордон України Міністерству інфраструктури для з’єднання побудованих доріг з контрольними пунктами переходу на кордоні.
Про це повідомив міністр інфраструктури Володимир Омелян під час першого міжнародного Форуму країн Східної і Центральної Європи «Via Carpatia», який проходить в сел. Криворівня Верховинського району Івано-Франківської області.
«На жаль, пункти пропуску – це повністю відповідальність Державної фіскальної служби. У нас спільно з віце-прем’єром Кістіоном, головою Верховної Ради Андрієм Парубієм минулого року був великий тур по Польщі, Словаччині та Угорщині для того, щоб перевірити стан пунктів пропуску на кордоні України з ЄС. Була розроблена дорожня карта. Одним з головних її елементів було наступне: всі стратегічні пункти переходу повинні бути передані Міністерству інфраструктури, щоб ми логічно з’єднували новостворені або відремонтовані дороги з контрольними пунктами переходу на кордоні», – сказав він.
Омелян зазначив, що ті дороги, які не мають стратегічного значення (обласні), повинні бути передані на рівень області. «Оскільки область краще знає, у якому місці відкрити пункт переходу», – сказав він.
Щодо того, чи передбачає дорожня карта передати митний контроль Мінінфраструктури, Омелян відповів: «Ні, тільки будівництво пунктів переходу».
Також він підкреслив, що кількість таких переходів повинна бути значно більшою. «Не тільки залізничних, автомобільних, а просто пішо-туристичних. Це дійсно дика ситуація, коли цей край (Івано-Франківська область – ред.) не має жодного пункту переходу з Румунією. Чернівецька область – теж. У Закарпатті ситуація трохи краща. Але не набагато», – сказав міністр.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас