Чотири роки Угоді про асоціацію з ЄС: Порошенко озвучив досягнення України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Чотири роки Угоді про асоціацію з ЄС: Порошенко озвучив досягнення України

Казна та Політика
950
Сьогодні Україна відзначає четверту річницю підписання Угоди про асоціацію з Європейським Союзом, яка дозволила наблизити країну ще ближче до Європи і вибудувати потужну економічну співпрацю. Про це написав у Facebook президент України Петро Порошенко.
“27 червня 2014 я мав високу честь від імені українського народу поставити підпис під документом, який визначає майбутнє нашої держави на десятиліття вперед, за який люди вийшли на Євромайдан, і під прапором якого відбулася Революція Гідності. Угода про асоціацію стала символом боротьби українського народу за свою незалежність, свій вибір, своє майбутнє”, – написав він.
За словами президента, ця угода – шлях до міцної демократії, економічного процвітання і поверненню до європейської сім’ї.
“Наше завдання – довести цю справу до кінця, забезпечити повноправне членство України в Європейському Союзі. Мене радує, що вже сьогодні Угода про асоціацію і поглиблена і всеохоплююча зона вільної торгівлі з ЄС працюють успішно і ефективно. З року в рік ми фіксуємо зростання практично на третину експорту українських товарів і послуг до Європейського Союзу. Вже на сьогодні частка ринку ЄС для торгівлі України досягла 42%. Це новий ринок, нові умови, нові вимоги, але і нові найширші можливості для нашого розвитку, нашого бізнесу”, – пояснив Порошенко.
Глава держави додав, що через два тижні на саміті Україна – ЄС планує узгодити подальші шляхи поглиблення політичної асоціації та економічної інтеграції України в ЄС.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас