США наполягають на змінах до закону про Антикорупційний суд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

США наполягають на змінах до закону про Антикорупційний суд

Світ
649
Сполучені Штати вважають вкрай важливим ухвалення змін до закону про Антикорупційний суд і закликають українських чиновників швидше прийняти такі зміни.
Про це у Вашингтоні 26 червня заявив виконуючий обов’язки заступника помічника держсекретаря США Джорган Ендрюс, який очолює офіс у справах Східної Європи Держдепартаменту і є відповідальним за Україну.
“Тільки внесення змін до цього закону, згідно з яким суд зможе розглядати всі справи, які входять в його юрисдикцію (включаючи апеляції по існуючих справах про корупцію) допоможе подолати корупційні загрози, які існують (в Україні – ред.)”, – пояснив Ендрюс позицію зовнішньополітичного відомства США.
При цьому, за словами чиновника, офіційний Вашингтон не хоче бути стороною переговорів щодо цього і наполегливо вказує на необхідність прямих переговорів між українським урядом і керівництвом Міжнародного валютного фонду.
“Оскільки Антикорупційний суд – один з найважливіших пунктів переговорів (Україна – ред.) з Міжнародним валютним фондом і є умовою для отримання нового траншу в розмірі 1,9 мільярда доларів, ці переговори … повинні бути безпосередньо між Україною та МВФ”, – підкреслив дипломат.
Відповідаючи на питання, які наслідки матиме ситуація, якщо Верховна Рада відмовиться приймати такі зміни до закону, Ендрюс зазначив, що саме по зусиллях у боротьбі з корупцією в Сполучених Штатах судять, наскільки Україна просувається на шляху реформ.
“Україна серйозно просунулася, але так і не досягла критичної точки, після якої всі проведені реформи почнуть працювати разом … Без суду, куди б (всі антикорупційні структури) могли направити справи, всі результати справ по боротьбі з корупцією підуть в старі суди, які, відверто кажучи, самі залишаються корумпованими. Тому ми і говоримо – Україна пройшла частину шляху, але повинна закінчити справу повністю”, – пояснив Ендрюс.
Джорган Ендрюс також зазначив, що частиною необхідних реформ є позбавлення від впливу олігархів, і сказав, що саме в цьому є одна з причин затримки з реформами.
“Ми повинні допомогти Україні розірвати ланцюг між інтересами олігархів і владою і системою. І складні реформи настільки складно проводити саме через цей конфлікт інтересів, і ми повинні допомогти українському уряду приймати рішення, в інтересах всіх українців, не тільки декількох багатих і впливових осіб”, – зазначив Ендрюс.
За матеріалами:
Радіо Свобода
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас