Долар стабільний у парі з євро, ієна дорожчає, юань на мінімумі за півроку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Долар стабільний у парі з євро, ієна дорожчає, юань на мінімумі за півроку

Валюта
164
Курс долара США стабілізувався в парі з євро, при цьому японська ієна і швейцарський франк дорожчають відносно всіх основних валют на тлі збереження побоювань, пов’язаних із ситуацією в світовій торгівлі.
Народний банк Китаю (НБК, центробанк) в середу опустив довідковий курс юаня до долара на 0,6%, до мінімуму з 9 січня – 6,5569 юаня/$1. В ході торгів в Шанхаї юань втратив 0,9%, але потім скоротив падіння до 0,3%. За даними джерел агентства Bloomberg, зниження юаня сповільнилося через великі продажі долара учасником ринку, який, ймовірно, діє за дорученням китайської влади.
Разом з тим ринковий курс офшорного юаня в Гонконгу демонструє найтриваліше зниження за чотири роки.
Курс євро до долара склав на 9:15 мск 27 червня $1,1655 в порівнянні з $1,1648 на закриття попередньої сесії.
Вартість єдиної європейської валюти на вказаний час опустилася до 128,07 ієни в порівнянні з 128,19 ієни напередодні. Курс долара знизився до 109,84 ієни з 110,06 ієни у вівторок.
Президент США Дональд Трамп у вівторок просигналізував, що може ввести обмеження стосовно Китаю через Комітет з іноземних інвестицій в США (CFIUS), який оцінює потенційну загрозу іноземних вкладень для національної безпеки країни. Такий підхід буде м’якшим, ніж озвучений в понеділок план Вашингтона ввести обмеження на китайські інвестиції без будь-яких перевірок, пише Financial Times.
Очікується, що докладну доповідь Мінфіну США з рекомендаціями буде представлено 29 червня.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас