Стартап Robomart запустить безпілотні кіоски з продажу фруктів і овочів (відео) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Стартап Robomart запустить безпілотні кіоски з продажу фруктів і овочів (відео)

Технології&Авто
762
Американський розробник Robomart планує цієї осені запустити безпілотні кіоски для продажу фруктів і овочів, пише VentureBeat. Перший прототип високотехнологічних кіосків стартап показав на виставці CES 2018 у Лас-Вегасі.
Robomart займається розробкою повністю безпілотних фургонів без водійського місця. Згідно із законодавством Каліфорнії, де компанія почне тестувати свої автономні кіоски, займатися розробкою безпілотних автомобілів можуть тільки компанії, що отримали необхідну ліцензію. Robomart не планує її отримувати, оскільки управління фургоном буде здійснюватися не штучним інтелектом, а дистанційно – оператором з офісу компанії.
Покупці зможуть викликати фургон з овочами і фруктами від Robomart в будь-яку точку містечок Санта-Клара і Аламеда. На думку розробників, така можливість привабить клієнтів, які не хочуть йти до магазину, але не можуть собі дозволити замовити повноцінну доставку продуктів.
Творець Robomart Алі Ахмед поки не розкриває, якою буде націнка на продукцію в пересувних кіосках, як буде заробляти компанія і хто стане її партнерами. Відомо, що Robomart має намір здавати фургони великим ритейлерам в оренду, проте поки про великі угоди про партнерство нічого не відомо.
Robomat оснащений сенсорами, подібними до тих, що стоять в робомагазині Amazon. Тобто людина може просто взяти продукт, а система сама спише його вартість з банківської картки, «прив’язаної» до додатка. На скляній вітрині відображається вся інформація про товари: ціна, їх кількість, дата упаковки. За свіжість відповідає система охолодження. Проблемою залишається захист таких кіосків від вандалів.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас