НКРЗІ прийняла за основу проект рішення про терміни запуску послуги перенесення номера MNP — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НКРЗІ прийняла за основу проект рішення про терміни запуску послуги перенесення номера MNP

Казна та Політика
246
Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері зв’язку та інформатизації (НКРЗІ), прийняла за основу проект рішення “Про визначення термінів початку впровадження послуг з перенесення абонентських номерів (MNP) на телекомунікаційних мережах рухомого (мобільного) зв’язку, включаючи створення локальних баз даних операторів і їх підключення до централізованої бази даних”.
“Зауваження та пропозиції до проекту акта від фізичних та юридичних осіб, їх об’єднань приймаються з дня їх оприлюднення до 26 липня 2018 року”, – йдеться в повідомленні НКРЗІ за підсумками засідання у вівторок.
У прес-службі регулятора відмовилися уточнити деталі прийнятого за основу документа, порадивши дочекатися його публікації на сайті комісії в найближчі дні.

Довідка Finance.ua

  • НКРЗІ ще в 2014 році в рамках своїх повноважень визначила Український державний центр радіочастот (УДЦР) адміністратором бази даних перенесених абонентських номерів, однак процес відбору постачальника обладнання та програмного забезпечення MNP затягнувся через судові розгляди.
  • В даний час джерела на ринку і в комісії кажуть про можливість запуску послуги MNP на початку 2019 року.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас