В Україні будуватимуть бетонні дороги: про плани на цей рік — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні будуватимуть бетонні дороги: про плани на цей рік

Казна та Політика
3213
Цього року почнеться будівництво бетонної дороги по маршруту Дніпро – Миколаїв, а в планах наступного року – будівництво декількох бетонних доріг на Півдні.
Про це повідомив міністр інфраструктури Володимир Омелян в інтерв’ю УНІАН.
«Цього року стартує проект М-14 Дніпро – Миколаїв. Уже відбулися тендери. Реалізується проект «Житомирська окружна», але поки будівництво йде тяжко, тому що китайський підрядник виявився не дуже підготовленим до роботи. Крім цього, в планах наступного року – будівництво декількох бетонних доріг на Півдні. Головне – розуміти, що бетонна дорога довговічніша, але має складнішу технологію будівництва, яка, до того ж, дорога», – сказав він.
При цьому Омелян зазначив, що в усьому світі бетонна дорога на 20-50% дорожча, ніж асфальтна.
«Буде все, як і з асфальтним дорогами. Поки ми не почали масштабне будівництво доріг в Україні, навіть імпортна сировина була дешевшою. Зараз щебінь за два роки зріс у ціні вдвічі, і бітум подорожчав. І з цементом буде така ж історія – почнемо масово будувати, і ціна зросте на ринку. Але насправді в світі бетонна дорога на 20-50% дорожча, ніж асфальтна. Але я підтримую їх будівництво», – сказав він.
Нагадаємо, в лютому Омелян заявляв, що в квітні цього року почнуться роботи з будівництва об’їзної бетонної дороги навколо міста Житомира, а також за рахунок коштів державного бюджету планується будівництво бетонних доріг в Полтавській і Миколаївській областях.
6 липня 2017 року «Укравтодор» і китайська інфраструктурна компанія China Road and Bridge Corporation (CRBC) підписали меморандум про будівництво бетонної дороги Одеса – Миколаїв.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас