Розробляється нова система, яка завадить хакерам зламувати Wi-Fi — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Розробляється нова система, яка завадить хакерам зламувати Wi-Fi

Технології&Авто
555
Після скандалу, що вибухнув в мережі і розкрив загрозу хакерської атаки на мільйони роутерів по всьому світу, Wi-Fi з’єднання перестало вважатися надійним способом передачі даних.
Вік актуальної сьогодні технології шифрування WPA2 давно перевалив за десять років — не дивно, що вона виявилася вразливою для злому. Але незабаром ситуація повинна змінитися: промислова група Wi-Fi Alliance розпочала сертифікацію пристроїв з підтримкою нового протоколу безпеки. Він дозволить без побоювань підключатися до бездротових мереж.
Нова технологія називається WPA3 і покликана змінити застарілу WPA2, що з’явилася ще 2004 року. З прийняттям нового стандарту для користувачів не зміниться практично нічого — на відміну від хакерів, яким стане набагато складніше зламати роутер користувача. Але навіть якщо вдасться отримати доступ до пристрою, додаткові системи захисту обмежать можливості зловмисника.
Тепер у хакера не вийде «зняти» потік інформації з маршрутизатора і потім в офлайні намагатися підібрати пароль – йому доведеться постійно перебувати поруч з передавальним обладнанням. Також повідомляється, що старі дані будуть захищені при наступних атаках.
Одним з ключових нововведень стане підтримка індивідуального шифрування для кожного підключеного до бездротової мережі пристрою. Це запобігає витоку даних при використанні публічних точок доступу: наприклад, в кафе або метрополітені.
За матеріалами:
4PDA
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас