У Києві готові виділити півмільярда на реконструкцію Бортницької станції аерації — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Києві готові виділити півмільярда на реконструкцію Бортницької станції аерації

Фондовий ринок
330
ПАТ “АК “Київводоканал” оголосило тендер на виконання будівельних робіт з реконструкції споруд першої черги Бортницької станції аерації.
Про це йдеться в повідомленні “Київводоканалу” в системі державних закупівель ProZorro.
Згідно з повідомленням, тендер оголошений на виконання будівельних робіт з реконструкції споруд першої черги БСА, очікувана вартість робіт – 556,55 млн грн.
Кінцевий термін подання тендерних пропозицій – 26 липня, тендер відбудеться 31 серпня.
Як повідомлялося, Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства прогнозує початок робіт з реконструкції Бортницької СА в 2018 році.
Раніше Японія прогнозувала початок проведення робіт з реконструкції БСА в 2017 році і розраховувала на завершення робіт протягом 5-6 років.
У середини 2015 року уряди України і Японії підписали договір про надання кредиту для реалізації проекту модернізації Бортницької станції аерації.
Планується залучити кредит японського уряду на особливих умовах для економічного партнерства (розмір кредиту – до 108,19 млрд ієн, термін кредитування – 40 років, відстрочка платежу за кредитом і відсотками за користування – 10 років, відсоток за користування кредитом – 0,1%) .

Довідка Finance.ua

  • Бортницька станція аерації – єдина очисна споруда стічних вод Києва та прилеглих міст і селищ. На станції проходять очистку всі побутові стічні води, а також стік промислових підприємств.
  • Основні споруди та обладнання станції вже давно зношені і не відповідають нинішнім нормам очищення.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас