Верховний Суд підтвердив вимоги банку "Михайлівський" про стягнення кредиту з компанії "Ельдорадо" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Верховний Суд підтвердив вимоги банку "Михайлівський" про стягнення кредиту з компанії "Ельдорадо"

Фондовий ринок
855
Касаційний суд в складі Верховного Суду 20 червня 2018 року визнав законними позовні вимоги банку “Михайлівський” про стягнення з ТОВ “Лізингова компанія “Ельдорадо” кредитної заборгованості в розмірі 147,220 млн гривень.
Про це йдеться в повідомленні Фонду гарантування вкладів фізичних осіб.
Напередодні введення в банк тимчасової адміністрації зобов’язання компанії були погашені без сплати реальних коштів, виключно здійсненням бухгалтерських проводок.
Уповноважена особа Фонду гарантування відповідно до законодавства встановила, що ця угода є нікчемною.
Крім того, банк звернувся до Господарського суду Києва з позовною заявою до ТОВ “Лізингова компанія “Ельдорадо” про стягнення заборгованості за кредитним договором.
Господарський суд Києва 12 грудня 2017 року задовольнив позовні вимоги банку в повному обсязі.
Київський апеляційний господарський суд виніс постанову від 2 квітня 2018 року, якою апеляційна скарга компанії залишена без задоволення, а рішення Господарського суду Києва – без змін.
Касаційний суд в складі Верховного Суду вказав, що рішення Господарського суду Києва і постанова Київського апеляційного господарського суду – законні.
Таким чином, суд визнав дії колишніх посадових осіб банку і позичальників, які були пов’язаними з власниками банку особами, такими, що не відповідають вимогам законодавства України.
За даними держреєстру, засновниками ТОВ “Лізингова компанія “Ельдорадо” є кіпрська компанія “Потнеф Ентерпрайзис Лімітед” і ТОВ “Дієса” (власник мережі магазинів побутової техніки та електроніки “Ельдорадо”).
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас