З'явився матеріал, який може приховати людину від тепловізора — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

З'явився матеріал, який може приховати людину від тепловізора

Технології&Авто
1489
Інфрачервоні камери — це теплочутливі пристрої, які, наприклад, допомагають дронам знаходити свої цілі навіть у глуху ніч або під час сильного туману. Ховатися від таких детекторів може стати набагато простіше завдяки новому матеріалу, який робить об’єкти практично невидимими для них.
Лист завтовшки менше ніж один міліметр поглинає приблизно 94% інфрачервоного світла, з яким він стикається.
Це рекордно багато для такого типу матеріалу, і означає, що теплі предмети стають майже повністю невидимими для інфрачервоних детекторів. Розробники підкреслюють, що матеріал особливо сильно поглинає світло в так званому інфрачервоному діапазоні середньої та довгої хвилі — це тип світла, яке випромінюють об’єкти при температурі тіла людини.
Такий матеріал може приховати невеликі об’єкти, як тіло людини, так і великі — наприклад, танк; детектор визначить, що це звичайний лист з металу.
Для того щоб поглинути більше інфрачервоного світла, вчені опрацювали матеріал чорним кремнієм, який зазвичай використовується у фотоелементах.
Чорний кремній поглинає світло, тому що він складається з мільйонів мікроскопічних голок — нанодроту, які спрямовані вгору.
Вхідне світло відбивається вперед і назад, залишаючись тільки всередині металу.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас