Українці зможуть активно торгувати на закордонних фондових ринках - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українці зможуть активно торгувати на закордонних фондових ринках - експерт

Фондовий ринок
1049
Впровадження на українському валютному ринку прийнятого минулого тижня закону про валюту (№8152) буде стимулювати зростання обсягів торгів, загострення конкуренції і переділ сфер впливу, сказав заступник голови правління ПУМБ Артур Загородніков.
«Провідні українські та зарубіжні компанії і банки зможуть реалізувати накопичений досвід і стратегічні плани, збільшать обсяги щоденних операцій. Решта учасників ринку будуть змушені або піти з ринку, або підняти власні стандарти і продовжити працювати. Це буде сприяти розвитку здорової конкуренції та подальшому зростанню обсягів валютного ринку», – підкреслив він.
Фінансист впевнений, що нові правила дозволять банкам розширити лінійку продуктів на валютному ринку і більше заробляти на них. Причому, мова піде не тільки про угоди в Україні, а й на зовнішніх ринках: наші банкіри готові надавати аналітичні, консультаційні послуги та проводити там купівлі-продажі цінних паперів іноземних емітентів.
«Норми нового закону починають діяти через 7 місяців після прийняття документа, передбачено перехідний період, протягом якого необхідно внести зміни до законодавства і нормативних актів Нацбанку. На мій погляд, не можна зволікати з внесенням змін до підзаконних документів регулятора і прискорити процес. Норми, які можливо реалізувати в цьому році, необхідно впроваджувати вже зараз», – переконаний Загородніков.
Для прикладу він навів операції з безготівкового валютообміну: новий закон дозволяє фізособам купувати-продавати через системи інтернет-банкінгу.
«Вважаю, що ТОП-20 банків України технологічно і методологічно до кінця року готові забезпечити проведення та супровід операцій валютообміну онлайн. З огляду на наявну статистку, найпопулярнішими валютами для купівлі-продажу у нас залишаються долари, євро і російські рублі. Наприклад, у нашому банку такі операції за п’ять місяців 2018 склали: 74,5% – долари, 20,1% – євро і 4,0% – російські рублі. Упевнений, що за умови надання банками надійного і простого сервісу, такі послуги будуть користуватися великим попитом з боку клієнтів», – вважає Загородніков.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас