Кожному п'ятому зареєстрованому в Україні автомобілю більше 30 років — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кожному п'ятому зареєстрованому в Україні автомобілю більше 30 років

Особисті фінанси
785
Кожному п’ятому зареєстрованому в Україні автомобілю більше 30 років. Замість того, щоби бути відправленими на переробку, такі авто іржавіють під відкритим небом. Нещодавно в одній з покинутих машин прогримів вибух, чотири дитини отримали травми, пише Сегодня.
Деякі машини, як розповідають кияни, стоять у дворах по 10 років. Шини таких авто вже вросли в землю. Покидають і вантажівки, і “легоквики”. Але ні ті, ні інші правоохоронці не можуть відвезти на штрафмайданчики, якщо машини не загороджують проїзд. Тому вирішувати, куди подіти автохлам, мусять його власники, знайти яких буває складно.
В Україні так і не запрацював закон, який зобов’язував би власників здавати старі автомобілі на утилізацію. Та й підприємств, які переробляють транспортні засоби, теж немає.
Як пояснив директор КП “Центр організації дорожнього руху” Віктор Черній, у автолюбителів зараз немає мотивації здавати авто на утилізацію, тому машини покидають на вулицях.

Довідка Finance.ua

  • У Франції штраф за не утилізований вчасно старий автомобіль становить 75 тисяч євро.
  • У Києві місцева влада вже доручила знайти всі покинуті авто. Якщо власники таких транспортних засобів не знайдуться, машини можуть примусово відправити на утилізацію.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас