В Україні понад 2 млн пристроїв підтримують Apple Pay, популярність сервісу зросте – думка експерта — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні понад 2 млн пристроїв підтримують Apple Pay, популярність сервісу зросте – думка експерта

Технології&Авто
710
В Україні налічується понад 2 млн пристроїв, що підтримують систему безконтактних платежів Apple Pay, повідомив інженер-менеджер В2В рішень Apple компанії “АСБІС-Україна” Олексій Дубов.
“Починаючи з моделі iPhone SE, всі пристрої підтримують Apple Pay. Крім того, платежі можна здійснювати за допомогою наручного годинника Apple Watch. Всього в Україні близько 2 млн пристроїв на руках у користувачів, які підтримують систему безконтактних платежів”, – сказав він агентству під час конференції ASBIS HUB 2018. Tech Talks в Києві.
Читайте також: “Київський метрополітен назвав найпопулярніші способи оплати за проїзд в підземці
Він зазначив, що в Україні за світовими мірками дуже розвинена торговельна мережа для прийому таких платежів. Відповідно подальший розвиток системи Apple Pay буде залежати від швидкості підключення до нього українських банків.
“Оскільки наша система безконтактних платежів запускалася трохи пізніше, порівняно з розвиненими країнами, Україна пропустила кілька еволюційних етапів розвитку і зробила крок далеко вперед. Зараз практично будь-який термінал в країні підтримує PayPass від MasterCard та Visa payWave від Visa, і, відповідно, Apple Pay. Тобто застосування Apple Pay залежить від наявності підтримки з боку банків”, – пояснив А. Дубов.
Водночас він додав, що, окрім Приватбанку, інтерес до забезпечення відповідних розрахунків висловила низка інших фінустанов.
“Днями я бачив натяк з цього приводу від Дмитра Дубілета (співзасновник проекту Monobank – Ред.). Ми також спілкувалися з іншими банками, і кілька з них вже активно працюють над впровадженням Apple Pay. Я думаю, до кінця року ми побачимо нові імена, що працюють з Apple Pay”, – сказав він.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас