Як довідатися про справжню вартість кредиту «під 0%» — поради банкіра — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Як довідатися про справжню вартість кредиту «під 0%» — поради банкіра

Фондовий ринок
2003
Продавці часто влаштовують акції, під час яких покупець дійсно може одержати кредит із нульовою переплатою та відсотками: у цьому випадку банк і продавець домовляються між собою про сплату відсотків, а для покупця така купівля у кредит дійсно буде без переплат.
Банкір підкреслив, що після прийняття влітку 2017 року Закону про споживче кредитування умови і тарифи банків стали більш прозорі та зрозумілі. Кожному позичальникові обов’язково видається так званий паспорт споживчого кредиту. Він повинен містити інформацію про переплату, відсотки, комісію, процентну ставку.
«Якщо ви спокусилися на кредит, який підписаний з нуликом, або словом «розстрочка» — уважно подивіться на такі тарифи. Якщо ви бачите, що ставка там символічна (щомісячна або річна), як правило, використовується одна сота відсотка, то це дійсно нуль і ви можете розуміти, що переплата там незначна», — пояснив банкір.
Кошеленко зазначив, що під час видачі позики клієнт і сам може порахувати, яка буде переплата за товар у випадку купівлі його у кредит. «Візьміть суму щомісячного платежу, який зазначено, і помножте на кількість місяців — ви побачите повну суму, яку повинні будете заплатити. А після цього порівняйте з вартістю товару – із цінником, який на ньому висить. Для вас буде очевидна різниця в переплаті», — пояснив заступник голови Правління банку «Форвард».
За матеріалами:
Ліга закон
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас