Україна розширила санкційні списки фізичних та юридичних осіб — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна розширила санкційні списки фізичних та юридичних осіб

Казна та Політика
309
Рада національної безпеки і оборони України розширила санкційний список, який збільшився до 1759 фізичних та 786 юридичних осіб, а Президент України Петро Порошенко своїм указом ввів у дію рішення РНБО від 21 червня 2018 “Про застосування і внесення змін в персональні спеціальні економічні й інші обмежувальні заходи (санкції)”.
“За ініціативи Кабінету Міністрів України і Служби безпеки України були введені санкції до 30 юридичним та 14 фізичним особам, у зв’язку з чим було оновлено санкційний список, який зараз налічує 1759 фізичних осіб та 786 юридичних осіб”, – йдеться в повідомленні на сайті РНБО України в п’ятницю.
Підкреслюється, що РНБО України ввела санкції, симетричні санкціям, введеним урядом США (11 червня 2018) проти юридичних осіб, причетних до діяльності російських спецслужб в кіберпросторі, зокрема: Науково-дослідний інститут “Квант”, ТОВ “Дайвтехносервіс”, ТОВ “Цифрові технології безпеки”, ERPScan BV, Embedi Limited.
Список юридичних осіб, щодо яких застосовані санкції, доповнено політичними партіями і громадськими організаціями, які брали участь у підготовці і проведенні незаконного голосування на території тимчасово окупованих Російською Федерацією Автономної Республіки Крим і м. Севастополя в рамках виборів у Державну Думу. Це, зокрема: Центральна виборча комісія Російської Федерації, Виборча комісія “Республіки Крим”; Всеросійська політична партія “Єдина Росія”, Політична партія “Ліберально-демократична партія Росії” (ЛДПР), Всеросійська політична партія “Родіна”, Політична партія “Демократична партія Росії”, Спілка ветеранів Афганістану, Політична партія “Патріоти Росії”, Загальноросійська громадська організація “Союз пенсіонерів Росії”, Всеросійська політична партія “Аграрна партія Росії”, Політична партія “Комуністична партія Російської Федерації”, Всеросійська громадська організація “Бойове братство”, Загальноросійський громадський рух “Корпус “За чисті вибори”.
“Введено санкції щодо російських підприємств ВПК, а також ДП “Луганський авіаційний ремонтний завод”, який знаходиться на окупованій території України і активно використовується державою-агресором проти нашої країни”, – сказано в повідомленні.
Зокрема, крім названого підприємства, введено санкції у відношенні: Федерального державного унітарного підприємства “Радіочастотний центр центрального федерального округу”, Федерального державного унітарного підприємства “Ордена Трудового Червоного Прапора науково-дослідний інститут радіо”, ТОВАРД Сатком Сервіс”, ТОВ “РусІнтеКо”, ТОВ “Алмаз-Антей Телекомунікації”, ТОВ “Лідер Строй”, ТОВПРОЕКТ”, ТОВ “М-Телеком”, ТОВ “Альфател”, ТОВПБР”, ТОВАСЗ”.
Крім того, введені санкції у відношенні фізичних осіб, причетних до підготовки та проведення незаконного голосування на території тимчасово окупованих Росією Автономної Республіки Крим і м. Севастополя в рамках виборів в Держдуму, і щодо яких введено санкції Урядом США, серед яких відомий російський мільярдер Аркадій Ротенберг і члени його сім’ї.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас